Veertigdagentijd

Wil je bewust toeleven naar Pasen? Ook dit jaar biedt Petrus voor de Veertigdagentijd een dagelijkse kalender aan, die je uitdaagt om in aanloop naar Pasen elke dag even stil te staan. Voor elke dag is een korte overdenking beschikbaar, aangevuld met korte (gespreks)vragen, liederen, gebeden en citaten. Online vind je bij elke dag een korte inspirerende video.

Ga mee!
Met het thema ‘Ga mee!’ sluit de kalender aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk in 2023-2024: ‘Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde’. Samen verdiepen we ons op weg naar Pasen in thema’s als gebed, inkeer en het maken van een nieuwe start. De kalender biedt volop suggesties om tijdens de Veertigdagentijd op je eigen manier te vasten.

De kalender is te vinden via onderstaande link en wordt dagelijks bijgewerkt:
Online Kalender Veertigdagentijd

Hoe werkt de online kalender?
Als je je inschrijft voor de online kalender, ontvang je elke dag een mail met een bijbeltekst en link naar een korte overdenking en inspirerende video. Je hoeft hiervoor alleen je e-mailadres achter te laten op bovengenoemde website. Ook kun je je op elk gewenst moment weer uitschrijven.