ZinSpelen

Het team van ZinSpelen organiseert een aantal lezingen.
Op woensdag 28 februari a.s. houdt Esther Fennema een lezing met de titel  

De leegte voorbij, op zoek naar een verhaal dat ons verbindt


In het boek ‘De leegte voorbij’ gaan psychiater Esther van Fenema en predikant Joost Röselaers op zoek naar een nieuw gedeeld verhaal. Met geëngageerde denkers van zeer diverse achtergronden spreken zij over de bouwstenen van een verhaal dat ons met elkaar verbindt. Wat wordt ons narratief voor de komende generaties? Weg uit de leegte, op zoek naar nieuwe vormen van zin en verbondenheid. Een verhaal dat niet alleen over onszelf gaat, maar dat ons hoop geeft en toekomstperspectief biedt.

Esther van Fenema analyseerde in haar in 2022 gepubliceerde boek, ‘Het Verlaten Individu’, de leegte van onze tijd. In de lezing op 28 februari schetst Esther van Fenema hoe het individu zich heeft ontworsteld aan traditionele structuren, maar daarbij een nieuwe vorm van kwetsbaarheid heeft omarmd.  Ze identificeert een nieuwe hoofdzonde voor onze tijd: de leegte. Met krachtige analyses van de zeven hoofdzonden en de toevoeging van deze eigentijdse zonde, brengt ze het publiek naar het hart van de uitdagingen waar we mee geconfronteerd worden.

Esther van Fenema staat bekend om haar gedurfde uitspraken en openheid over psychische klachten. Haar lezing belooft niet alleen inzicht te bieden in de leegte van onze tijd, maar ook inspiratie voor het vinden van nieuwe vormen van zin en samenhang.

Over Esther van Fenema:

Esther van Fenema, psychiater en auteur, heeft meer dan tien jaar ervaring in het LUMC en heeft een succesvolle praktijk voor high performers. Met haar eerdere boeken en bijdragen aan het doorbreken van taboes rond psychische klachten, is ze een prominente stem in het maatschappelijke debat. Van Fenema is ook bekend van haar optredens in radio- en tv-programma’s en haar unieke invalshoek als professioneel violiste.

Plaats: De Ark in Reeuwijk
Datum:
28 februari 2024
Aanvang:
20.00 uur
Toegang:
5 euro

Namens het team van ZinSpelen: Anne van Urk, Hans Bruining, Rita Blaak, Ton Schreuders en Sonja van Gemeren.
Voor meer informatie:

Anne van Urk. E-mail: a.vanurk@hetnet.nl
Hans Bruining johbruining@gmail.com