Archief

ANBI

Door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling Klik voor meer info.

Ouderenmiddag

Ouderenmiddagen

Sedert december 2007 organiseert onze gemeente één keer per maand een ouderenmiddag. De ouderenmiddagen zijn in de eerste plaats bedoeld als een mooie en prettige gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en gezelligheid. Daarnaast is er altijd een spreker met een steeds gevarieerd maar altijd interessant onderwerp met een relatie met onze gemeente, de kerk, het geloof, de geschiedenis of de regio, een interessant verhaal van een gemeentelid of is in het algemeen belangwekkend.

Vrijwel alle ouderenmiddagen vinden plaats op derde maandagen van de maand. De ouderenmiddagen beginnen om 14.30 uur en eindigen uiterlijk 16.30 uur; ze vinden vrijwel altijd plaats in de tussenzaal of de kerkzaal van De Ark. Mocht u vervoer nodig hebben naar en van De Ark, belt u dan tijdig Henk Vink, tel. 06-22324775.

Ons enthousiaste cateringteam zorgt voor koffie, thee en iets erbij.

Onze ouderenmiddagen zijn bedoeld voor alle ouderen en anderen die zich verbonden voelen met onze Protestantse Gemeente De Ark. Neemt u vooral uw goede buurman of -vrouw, kennis, vriend of vriendin mee, gasten zijn immers van harte welkom!

Voor het seizoen 2019-2020 is het programma als volgt:

maandag 23 september 2019 Hr. Paul Kaars
Paul Kaars van Kaars Koffie in Reeuwijk vertelt alles over koffie en de betrokkenheid van zijn onderneming.

maandag 21 oktober Hr. Kees van der Does
Ons gemeentelid Kees van der Does betrekt ons deze middag bij de ervaringen van zijn leven en werken in Algerije.

maandag 18 november Hr. Klaas Rigterink
Hij is opnieuw onze gast met een boeiend verhaal over kinderlectuur die ook klantenbindend bedoeld was, bijv. Flipje van Tiel.

maandag 16 december Mevr. Murielle van Diepen
Advent en Kerst, net als de voorgaande jaren kijken we vooruit naar Kerst met Murielle van Diepen, onze aanstaande predikant.

maandag 20 januari 2020 Hr. Klaas Bolt
De Non food bank, we collecteren er voor, maar wat doet deze organisatie precies? Klaas Bolt, voorzitter, vertelt ons.

maandag 17 februari Hr.John van Gemeren
“Vogels in de eigen omgeving als bron van levensvreugde”. We volgen het spoor van de eerst echte vogelonderzoeker van Nederland die woonde in Rotterdam en Moordrecht en daar de wetlandvogels bestudeerde. We zien de prachtige tekeningen die voor het eerst van onze vogels gemaakt werden. Vogels zijn nog steeds een bron van levensvreugde voor ons, overal waar hun optimistische, vertrouwende aanwezigheid zichtbaar is. Je kunt van ze genieten. Naar hen luisteren en van hen leren. Wat zei Jezus daar ook al weer over?

dinsdag 17 maart Hr. Wilco van Wensveen Gaat niet door ivm corona virus
Bewegen, goed voor iedereen, ook voor ouderen! Ons gemeentelid Wilco van Wensveen laat ons opnieuw, nu al voor de derde keer, ervaren wat bewegen en ontspannen is.

maandag 20 april Hr. Gerard van der Linden
Ons gemeentelid Gerard van der Linden vertelt ons over ‘Bauhaus’, het nieuwe wonen. Wat betekende dat? Vanuit de traditie naar het nieuwe wonen van nu.