Op weg naar kerst met Vivace onder leiding van dirigente Svetlana Terpougova

Op zondag 17 december organiseert Gemengd koor Vivace uit Reeuwijk onder leiding van de nieuwe dirigente Svetlana Terpougova haar traditionele kerstconcert onder de titel “Op weg naar Kerst” in de Petrus en Pauluskerk in Reeuwijk-Dorp.

Svetlana Terpougova is afkomstig uit Rostov, een miljoenenstad aan de rivier de Don, 1100 km ten zuiden van Moskou. Zij studeerde piano, zang en directie aan het conservatorium in haar geboortestad. Het doel van Svetlana is dynamiek aanbrengen. Muziek zonder lijn is koud, is eigenlijk geen muziek. Je moet kleur aanbrengen, fraseren, toewerken naar een hoogtepunt – culminatie noemen we dat. Een lied vertelt een verhaal. Het koor zingt de episodes van dat verhaal. Zij leert de koorleden op het juiste moment ademhalen, vóór het begin van een frase. En in de laatste maten van het lied vertragen, zodat het einde niet uit de lucht komt vallen. Dit brengt Vivace ten gehore in een vernieuwd repertoire. Naast bekende kerstliederen wordt op klassieke melodieën een aantal Nederlands gezongen liederen ten gehore gebracht.

Muzikale medewerking wordt verleend door klarinettist Konstantin Roor en pianist Aruth Masrangsan. Roor en Masrangsan zijn werkzaam als docent en dirigent. Daarnaast arrangeren zij en verzorgen ze optredens als kamermusicus.

Wie zo vlak voor kerst in de juiste stemming wil komen, doet er goed aan zondagmiddag 17 december a.s. naar de Petrus en Pauluskerk (Dorpsweg 24, Reeuwijk-Dorp) te komen om daar te genieten van zang, klarinet- en pianospel.

Aanvang concert 16.00 uur, kerk open vanaf 15.30 uur

Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die geheel ten goede komt aan Vivace.

Graag tot ziens bij het Kerstconcert,
Annie Winkel, pr-commissie gemengd koor Vivace