Benefietconcert voor slachtoffers in Oekraïne

Op vrijdag 2 september zal er in De Ark in Reeuwijk-Brug een benefietconcert voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne gegeven worden.

Yuri Shundyak is geboren in Odessa, Oekraïne. Op driejarige leeftijd verhuisde hij met zijn ouders naar Nederland. Al jong begon hij met vioollessen. Na zijn middelbare schooltijd op het Utrechts Stedelijk Gymnasium, heeft Yuri zijn vioolstudie vervolgd op het Conservatorium van Sint Petersburg bij Mikhail Gantwarg. Yuri heeft, samen met Peter Sluijs op piano, al diverse keren meegewerkt aan kerkdiensten in De Ark.

Sinds het begin van de oorlog, eind februari dit jaar, geeft Yuri diverse benefietconcerten om zijn landgenoten en vrienden in Oekraïne te steunen.

Het geld stuurt hij naar vrijwilligersorganisaties, die sinds het begin van de oorlog op eigen risico naar gevaarlijke punten in het zuiden en oosten van Oekraïne reizen. Daar ondersteunen ze de mensen die door de oorlog in verschrikkelijke omstandigheden moeten overleven, soms zonder eten, water en elektriciteit.

Voor Yuri is de muziek de aangewezen manier om hulp te bieden.

Hij heeft een prachtig programma samengesteld waarbij hij solowerken van Johann Sebastian Bach en Eugène Ysaÿe speelt. Beide componisten hebben een cyclus van 6 werken gecomponeerd voor viool, die de diepste en kleurrijkste emoties in klank verbeelden.

Het programma is opgebouwd met een tonale ontwikkeling van mineur naar majeur, van verdriet en neerslachtigheid naar blijheid en vreugde.

In de muziek bewegen we van het donker naar het licht.

De toegang tot het concert is vrij, u kunt ter plekke een donatie in de collecteboxen doen bij de uitgang.

Ook kunt u een bedrag overmaken naar NL 61 RABO 0354 9036 24 van Diaconie Protestantse Gemeente De Ark o.v.v.  Benefietconcert Oekraïne of geld in een enveloppe met daarop ”Benefietconcert Oekraïne” door de brievenbus van De Ark doen.

U kunt dit concert ook beluisteren via:

https://kerkdienstgemist.nl/stations/1591-Protestantse-Gemeente-De-Ark-te-Reeuwijk

Het concert zal ongeveer 1 uur duren.

Iedereen is van harte welkom en wij hopen op een grote belangstelling!

Datum:            Vrijdag 2 september
Locatie:           De Ark, Reeuwijk-Brug
Zaal open:      19.30 uur
Aanvangstijd: 20:00 uur

Voor verdere informatie: Jeannette van Galen-Wattel, 06 33 75 86 84