Woensdag 11 maart Biddag voor gewas en arbeid; 16:30, De Rokende Turf

Let op:

De viering van de biddag begint om 16.30 uur en duurt tot ca. 17.15 uur. U
bent welkom bij De Rokende Turf vanaf 16.00 uur.

Op woensdag 11 maart 2020 is het biddag voor gewas en arbeid. Graag nodigen wij de gemeente uit om deel te nemen aan het gebedsmoment op deze biddag. Net als de vier voorgaande keren vieren we deze biddag in de vorm van “bidden bij de boer”. De plaats hiervoor is deze keer in gebouw De Rokende Turf in Sluipwijk, in gebruik bij Watersnip Advies. Deze locatie is met zorg gekozen door onze denktank duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.

De oorsprong van de biddag is het bidden voor een goede opbrengst van het land. Steeds duidelijker wordt dat we anders moeten omgaan met onze aarde en met de natuur. Denk daarbij aan de actuele stikstofproblematiek. Teksten uit de Bijbel over rentmeesterschap, omgaan met de dieren, met biologische producten, de kringloop van het leven komen bij dit gebedsmoment aan de orde.

Dr. J.G. Mooi uit Hoogmade is onze voorganger en zij zal aandacht geven aan het thema. De muziek wordt verzorgd door John van Gemeren. Na afloop is er gelegenheid iets te drinken.

Jos van den Berg, eigenaar van supermarkt COOP in Reeuwijk, zal iets vertellen over zijn winkel, de verkoop van biologische producten, voedselverspilling en een eerlijke prijs van producten.