Gedachtenisconcert zaterdag 2 november, 19.30 uur in De Ark, Reeuwijk

Gedachtenisconcert

Toonkunst Gouda zingt muziek van Antonin Dvorak, Gabriel Fauré en Johannes Brahms.
Zaterdag 2 november, 19.30 uur in De Ark, ’t Kerkestuk, Reeuwijk

Tijdens dit gedachtenisconcert ter gelegenheid van Allerzielen heten we graag iedereen welkom die stil wil staan bij het overlijden van een familielid, een vriend of vriendin, in het afgelopen jaar of al langer geleden. Gedenken kan tijdens het luisteren naar deze muziek, naar de teksten die kerkelijk medewerker Murielle van Diepen uitspreekt en bij het aansteken van een lichtje ter nagedachtenis.

Toonkunst Gouda zingt onder leiding van dirigent Leo Rijkaart en op piano begeleid door Martin van Broekhoven een fantastisch programma:

  • Antonin Dvorak – Delen uit Stabat Mater
  • Gabriel Fauré – Cantique de Jean Racine
  • Johannes Brahms – Geistliches Lied
  • Delen uit Ein Deutsches Requiem

Leo Rijkaart studeerde koor- en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2004 richtte hij het Randstedelijk Zanginstituut in Gouda op. Vanuit dit instituut worden opleidingen, workshops, evenementen en reizen op vocaal gebied verzorgd. Leo Rijkaart dirigeert Toonkunst Plus Gouda, kamerkoor Cantare en het Gouds Mannenvocaal.

Toonkunst Gouda, opgericht in 1918, levert meer dan een eeuw een grote bijdrage aan het culturele leven in Gouda en ontving daarvoor vorig jaar de Koninklijke erepenning in zilver.

Pianist Martin van Broekhoven begeleidt Toonkunst Gouda sinds 1991. Sinds 2015 is hij dirigent van Vocal Group Timeless in Hellevoetsluis.

De toegang is gratis, met collecte na afloop