Seizoen “Samen op zoek” groepen afgesloten

Seizoen “Samen op zoek” groepen afgesloten.

Donderdagavond 9 mei hebben we met een gezamenlijke slotavond het seizoen van SOZ afgesloten. We verzamelden om 19 uur bij Menno Coehoorn. Na een welkom en korte inleiding en gebed van Ton Schreuders las Truus Faber een gedicht voor en een passend verhaal uit de kinderbijbel van Karel Eykman.

Aansluitend genoten we van een gezamenlijke maaltijd in buffetvorm van de meegebrachte gerechten, hapjes en drankjes.

Vervolgens keken we met elkaar terug op het afgelopen seizoen. In gemixte groepjes uit groep 1 en 2 bespraken we wat we het afgelopen seizoen hebben gedaan en besproken. Ook deelden we met elkaar of het aan onze verwachtingen had voldaan en wat het ons heeft gebracht. Tijdens de terugkoppeling in de grote groep was het fijn te horen dat er met plezier wordt terug gekeken op de avonden. Men voelt binnen de groepen een vertrouwde sfeer waar men openlijk kan spreken, waar naar er elkaar wordt geluisterd en ieder zichzelf mag zijn. Jan Peek heeft voorgesteld volgend jaar met elkaar te delen wat we wél geloven. Onderwerpen, die vanuit de groepen waren aangedragen zijn o.a.:

Het spel “Kaarten op tafel” in gesprek over geloven.

Nathan der Weisse en de parabel van de 3 ringen.

Bespreken van Lucas 4:14-30 in de vorm van een biblioloog.

Delen van geloofservaring: welke rol speelt God/Jezus in ons leven.

Bespreking over Genesis uit “Het Oerboek van de mens”.

Inbreng van een gedicht, column of krantenartikel wat iemand aanspreekt.

We hebben ervaren dat het fijn is tijd en aandacht aan elkaar te geven om elkaar beter te leren kennen maar ook elkaars wel en wee te mogen delen. Om die reden hebben we graag dat mensen die willen deelnemen er vanaf het begin van het seizoen bij zijn.

We nodigen nieuwe deelnemers uit om aan te sluiten bij “Samen op zoek”. De eerste avond van het nieuwe seizoen staat gepland op woensdag 25

september. Locatie volgt. De start- en slotavond zijn gezamenlijk; tussentijds wordt de groep gesplitst in max 10-12 personen. De bijeenkomsten zijn in principe bij de deelnemers thuis. Opgeven kan bij tinekelavies@gmail.com

Hartelijk welkom,

Ton en Hilde Schreuders en Tineke Lavies

  • Samen op zoek (8/29/2020) - Nieuw seizoen “Samen op zoek” gaat 22 sept. weer van start Helaas hebben we in maart, i.v.m. de uitbraak van het Coronavirus, de bijeenkomsten van de Samen op Zoek groepen abrupt moeten stoppen. We zijn blij dat we in het nieuwe seizoen weer met elkaar van start kunnen gaan. Op dinsdagavond 22 sept. willen we met beide groepen starten in ...
  • Dinsdag 22 sept. 20.00 u Samen op Zoek (6/20/2020) - dinsdag 22 sept. 20.00 u Samen op Zoek
  • Startavond “Samen op Zoek” seizoen 2019-2020 (10/7/2019) - Afgelopen dinsdag 24 september hadden we de startavond van Samen op zoek bij Menno. Helaas waren een aantal personen verhinderd. In het kort is de avond als volgt verlopen: Menno heeft ons erg hartelijk ontvangen met heerlijke taarten en koek. Na een welkomstwoord, speciaal voor Ina, heeft Ton in het kort de spelregels van de bijeenkomsten doorgenomen en een inleiding ...