De Heer J. Rootert koninklijk onderscheiden.

09-04-2019 Reeuwijk-Brug – Burgemeester Christiaan Van der Kamp benoemde afgelopen dinsdagavond namens onze Koning de Heer J. (Hans) Rootert tot Lid van de orde van Oranje-Nassau. De Heer Rootert was jarenlang vrijwilliger bij Protestantse Gemeente De Ark in Reeuwijk. Van 1997 tot 2016 was hij lid van de beheerscommissie en van 2002 tot 2016 voorzitter. Hij speelde een grote rol in de verbouwing van De Ark. Hij was bouwkundig coördinator en

gezien het resultaat, is hem dat goed gelukt.

Hij was lid van de Gideonsbende, deze groep mensen hielp nieuwe Nederlanders met het zoeken naar een baan. Ook met het inburgeren van deze mensen heeft hij veel geholpen. Hij is ooit gesignaleerd in Waddinxveen met een ijskar, hij verkocht ijsjes ten bate van de kerk. De Burgemeester prees zijn probleemoplossend vermogen richting de overheid.

Momenteel is Hans Rootert lid van het College van Kerkrentmeesters. Mevrouw Rootert werd verrast met een bos bloemen. De uitreiking vond plaats in De Ark in Reeuwijk waar een bijeenkomst was over de renovatie van De Ark.

Tekst en beeld: RTV Bodegraven