Liederen van Passie en Pasen

Op maandag 15 april is er van 20.15 tot 22.00 uur in De Ark in Reeuwijk een bijzondere avond over Passie en Pasen. Ds. Erick Versloot, tot voor kort predikant in Waarder, en Murielle van Diepen, kerkelijk medewerker verbonden aan De Ark, gaan schatgraven in het liedboek, op zoek naar parels in de schat der eeuwen. Het wordt een avond met muziek, samenzang, poëzie en overdenking.

Een mooie manier om je voor te bereiden op het Paasfeest is door muziek te luisteren, verhalen te horen en samen te zingen. Wat heeft mensen bewogen om het geheim van Pasen te verwoorden en op muziek te zetten? Wat willen ze ons nu vertellen? Wanneer je zo’n verhaal eenmaal kent, gaat een lied meer voor je leven, zing je het bewuster, beleef je het meer intens, klinkt het voorgoed anders.

Murielle van Diepen zal ons samen met predikant-muzikant Erick Versloot met inleidende en meditatieve notities over liederen en gedichten meenemen door de tijd. Met passie, bewogenheid en humor. We krijgen letterlijk en figuurlijk een beeld van dichters en componisten en zullen de geschiedenis van het ontstaan van een lied horen en soms ook welke geschiedenis een lied later in mensenlevens heeft geschreven. En die liederen worden deze avond ook gezongen.