1e Pinksterdag…

Vandaag is het 1e pinksterdag. En ik mocht het stukje schrijven over de altijd zo leuke kindernevendienst. Wij hebben nl de leukste kinderen bij ons op bezoek tijdens de kerkdienst. Jullie vragen je natuurlijk af waarom wij de leukste kinderen hebben in onze kerk? Nou dat zal ik jullie vertellen. Wij hebben altijd heel veel lol samen en de kinderen kunnen serieus mee praten over belangrijke onderwerpen die wij aankaarten tijdens de kindernevendienst. Ook kunnen ze heel goed luisteren, knutselen, spelletjes spelen en samenwerken. Samenwerken was een van de dingen waar het over gaat in het verhaal van vandaag.

Vandaag hadden we het over de toren van Babel. En dat de mensen heel goed konden samenwerken toen ze de toren aan het bouwen waren. Dat zeiden ze ook tegen elkaar en “bliezen hoog van de toren” over hoe mooi de toren was en hoe goed ze waren. God vond dat niet zo leuk en gaf ze allemaal een andere taal en zo konden ze elkaar niet meer verstaan en niet meer zo goed samen werken. Is dit vervelend, ja zeiden de kinderen, want daardoor komt de toren niet meer af. Gelukkig leren we tegenwoordig ook andere talen. Zo kunnen we toch weer met elkaar samenwerken, al is dat soms best wel moeilijk. (dit ondervonden ze toen ze zelf een toren gingen bouwen)

Na het verhaal maakten we samen een hele hoge toren. Stond die stevig? Bleef hij staan als je een steen weg zou halen? Het was best moeilijk om samen een stevige toren te maken. Daarna deden sommige van de kinderen een spelentje Jenga en andere maakten een tekening van de toren v Babel of kleurden een mooie pinkster duif. Het was weer een gezellige ochtend.

Ook werd de spaarpot voor het goede doel geleegd deze ochtend. David telde al het geld en we hebben het laatste kwartaal weer een bedrag van 76.05 euro opgehaald voor het goede doel Eotas Foundation. Dit is een dovenschool in Tanzania. Wil je meer informatie over dit doel, kijk dan eens op http://www.eotasfoundation.org

Namens de kindernevendienstleiding,

Carolien Schrier