40 dagen project.

Van de kindernevendienst

We zitten alweer een paar weken voor Pasen. Het 40 dagenproject van de kindernevendienst is alweer een paar weken van start gegaan. Aangezien we afscheid hebben moeten nemen van onze Dominee David (en dus vele verschillende dominees te maken hebben) hebben wij besloten als kindernevendienst om het project deze keer in de kindernevendienst te doen met de kinderen. Dit geeft de kinderen meer rust en duidelijkheid in de benadering van het thema. Bij deze zal ik jullie wat vertellen over het project.

Kerk in actie werkt in de veertigdagentijd met het thema “onvoorwaardelijke liefde”. Hierin staat de zorg van moeders, vaders, opa’s, en oma’s centraal. In de zorg voor kinderen laten mensen zien van Gods liefde. Het project van kind op zondag (wat wij gebruiken iedere zondag) sluit hier dus op aan.

Het thema van de kind op zondag heet: Ik zorg voor jou!!

De kinderen krijgen allemaal verhalen te horen met het thema zorgen. Zo komt er elke week een zorgkoffer op tafel. In de zorgkoffer zit elke week iets in, spannend!!!  Vandaag ging het over “Bij mij kun je thuis zijn” (zondag 3-3). In de koffer zat een slof in (zie foto). De kinderen werden gevraagd wat “thuis” voor hen was. Antwoorden die de kinderen gaven waren: veilig, bed, sloffen, dak boven je hoofd, papa en mama, gezelligheid. Een van de kinderen merkte op dat niet ieder kind thuis een vellige warme plek heeft. Wat natuurlijk heel verdrietig is, want je zou toch moeten zeggen dat, dat toch één van de voorwaarde is om gelukkig te worden als kind. Één van de vragen die aan de orde kwamen waren: hebben kinderen die op de vlucht zijn een veilige plek / thuis? Daar hebben we met de kinderen over gesproken. Daarna hebben we een kerkje geknutseld met een lichtje erin, “deze symboliseert de veiligheid in het huis van de Heer”.

Elke zondag zingen we het kinderlied van de veertigdagentijd. Dit jaar is het kinderlied “Kijk eens om je heen, je bent niet alleen” Dit lied verteld dat ook al voelen we ons niet zo fijn of alleen, we nooit alleen zijn. Maar dat er altijd iemand is die jou ziet en die voor jou zorgt. En dat is onze vader. Hij heeft onze naam in zijn hand geschreven en zal ons nooit in de steek laten.

Namens de kindernevendienst,

Esther en Carolien