3 november: concert rondom Allerzielen

Beroemd harpiste en leerling werken mee aan Concert rondom Allerzielen in de Ark

Op vrijdagavond 3 november begint om 20.00 uur het concert rondom Allerzielen. Het concert is een initiatief van de Ark van Reeuwijk. Met dit concert nodigt de Ark alle mensen van het dorp uit om samen hun overleden geliefden te gedenken. Bijzonder is dat dit jaar harpiste Erika Waardenburg en Floortje Dowgwillo op fluit hier aan meewerken.

Ds David van Veen: “ We zijn een aantal jaren geleden met dit initiatief begonnen omdat wij merkten dat ook buiten de kerk er behoefte is om stil te staan bij wie wij aan de dood hebben verloren. Uiteraard zou ik zeggen, maar dat zie je rond deze tijd dan ook in televisieprogramma’s gebeuren, op begraafplaatsen en wij bieden dus dit concert aan.

Het thema dit jaar is “ Een engel in de nacht.” Er zal o.a. toepasselijke muziek klinken, een schilderij bekeken worden en een gedicht worden gelezen. Ds David: “ Daarnaast is er een ritueel waarbij mensen zelf een kaarsje kunnen aansteken om zo hun geliefden te gedenken. Dat doen we dit keer letterlijk bij een engel in de nacht.

De Reeuwijkse predikant is bijzonder blij met Erika Waardenburg en Floortje Dogwillo. “ Ja, dat zijn toch grote namen! Erika is één van de meest vooraanstaande Nederlandse harpisten, met een naam die bekend is over de hele wereld. En ook Floortje is een groot opkomend talent die alle verscheidene concoursen op haar naam heeft staan. Zij studeert bij Erika aan de Academie voor Muzikaal Talent.

Erika Waardenburg ( 1954)

Erika is één van de meest vooraanstaande Nederlandse harpisten, met een naam die bekend is over de hele wereld. Na haar studie aan de conservatoria van Utrecht en Brussel, bij Edward Witsenburg en Susanna Mildonian, studeerde zij cum laude af met de hoogste onderscheidingen: de ‘Premier Prix’ en de ‘Prix d’Exellence’. Op 23 jarige leeftijd won zij het prestigieuze ‘Internationale Gaudeamus concours’ voor hedendaagse muziek en de ‘Vriendenkrans’ van het Concertgebouw te Amsterdam

Erika Waardenburg treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland; als soliste met werken voor harp en orkest met o.a. dirigenten als: David Porcelijn, Graham Jenkins en Ernest Bour; met velerlei kamermuziekensembles, maar ook door het geven van recitals. Heel bijzonder was haar optreden bij de uitvaart van Prinses Juliana (2004).

Haar passie geldt eveneens het onderwijs. Erika Waardenburg is hoofddocent harp aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam, en is zij gastdocent aan de Sibeliusacademie in Helsinki. Zij mag zich in een grote belangstelling verheugen. Tevens verzorgt zij Masterclasses voor gevorderde harpisten in binnen- en buitenland. De kroon op haar docentschap is de door haar gestichte “Jong-talentklas”. Zeer jonge harpisten behalen onder haar leiding een ongekend hoog niveau.

Meer informatie: www.erikawaardenburg.com

Floortje Dowgwillo ( 2000)

Floortje Dowgwillo begon op haar zevende met fluitles bij Josine Brackman. Sinds augustus 2016 zit Floortje op de Academie Muzikaal Talent ( AMT) waar zij les krijgt van Aldo Baerten. In 2012 was Floortje finaliste bij het Nationaal Fluitconcours. Vier jaar later was zij finalist van het Beneluxfluitconcours voor ensembles.  In 2015 en 2016 heeft Floortje deelgenomen aan het internationaal Flute Seminar te Brugge. Floortje speelde seizoen 2015-2016 in het Kennemer Jeugd Orkest en deed mee aan het zomerprogramma 2016 van het Noordhollands jeugdorkest.