dinsdag 16 mei: lezing Kim Putters

In de serie lezingen over de 10 geboden is het 5e gebod aan de beurt: Eer Uw Vader en Uw Moeder. Ondertitel voor deze lezing op dinsdag 16 mei is: Respecteer je afkomst – omgaan met ouderdom. Bijzonder is dat Kim Putters, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau naar de Ark van Reeuwijk komt om in dit kader een lezing te geven.

 

Professor Kim Putters is vooral in de verkiezingstijd veel in het nieuws geweest als Directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, bekend van het doorrekenen van politieke partij programma’s. Eerder was hij voor de PVDA lid van Eerste Kamer der Staten Generaal. Verder is hij Hoogleraar Beleid en Sturing van de Zorg aan de Erasmus Universiteit.

Over wat hij noemt, zijn droombaan bij het Sociaal en Cultureel Planbureau, zegt hij: “Ik mag me de hele dag met de samenleving bemoeien. Dat voelt als een kind in de snoepwinkel”.

“Individuele vrijheid” zegt hij, “is nooit onbegrensd. Ze vraagt altijd om dialoog op het moment dat jouw levenswijze een ander raakt. Waar eindigt de vrijheid van de één en begint die van de ander? De sleutel voor een vreedzame samenleving zit in de bereidheid van mensen om respect te hebben voor iemand met een totaal andere opvatting. Geloof is voor mij: werken aan een betere wereld. Niet dat ik daar de hele dag mee bezig ben, maar het is wel mijn diepste drijfveer. Af en toe bid ik.”
Dinsdag 16 mei om 20.00 uur. Toegang € 5.
Namens de Commissie “ZinSpelen – Lezingen in de Ark van Reeuwijk”.
Anne van Urk, Albert-Jan Wagensveld, Ton Schreuders.
www.pgdeark.nl