8 maart: Bidden bij de Bank

Bidden bij de Bank

Woensdag 8 maart is het Biddag voor Gewas en Arbeid. De Ark van Reeuwijk startte vorig jaar met een nieuw en eigentijds initiatief ‘ Bidden bij de Boer’. Zo was er een viering tussen de koeien op de deel bij Natuurboerderij Hoeve Stein.

Dit jaar komt de Ark van Reeuwijk met ‘ Bidden bij de Bank’. Ds David van Veen: “ Bij een bank moet iedereen gelijk denken aan geld. Echter er zijn ook banken waarbij het geld niet rolt en die toch heel belangrijk zijn. Juist op deze biddag is het goed om ook bij andere waarden van het leven stil te staan dan geld dat zou moeten rollen.”

Het ‘Bidden bij Bank’ vindt plaats in de Non-Foodbank van Gouda. De Non-Foodbank is het zusje van de Voedselbank en heeft als doel het inzamelen en verstrekken van roerende goederen uit het huishouden zoals kleding, huisraad, fietsen en meubels.

De Non-foodbank doet haar uiterste best om een ‘thuisgevoel’ te creëren voor wie daar om wat voor reden dan ook (tijdelijk) geen of onvoldoende financiële middelen voor heeft. Daarbij is de Non-foodbank ook het jaardoel van de Ark, vertelt ds David van Veen.

Op woensdag 8 maart is iedereen van 17.15 – 18.15 van harte welkom in het gebouw van de Non-Foodbank ( industriestaat 1). Toegang is vrij. Er is koffie/thee en een broodje voor de eerste trek.

Opgave is niet noodzakelijk, maar voor een indicatie wel handig. Dat kan via predikant@pgdeark.nl Via www.nonfoodbankgouda.nl vindt u onder ‘ contact’ ook het adres en meer info. De bank is gevestigd in een loods van de Baanderij. Een aandachtspunt is het parkeren. Dat moet aan de weg van de industriestraat. Fietsen kunnen gewoon op het terrein.