zondag 19 februari: bijzondere musici in de Ark

Zondag 19 februari 09.30 uur Ark van Reeuwijk

M.m.v. Yuri Shundyak op viool en Peter Sluis op piano
( oa werken van Bach, Debussy, Liszt, Ravel)

Peter Sluis en Yuri Shundyak hebben velen sprakeloos achtergelaten toe zij speelden tijdens het Allerzielenconcert in 2016. Yuri vertrekt bijna naar St Petersburg, dus deze dienst is een voorlopig laatste unieke kans om van deze bijzondere jonge musici te genieten.

Thema van de dienst is: woorden zaaien en Ds David gaat voor

Yuri Shundyak ( 1998) is geboren in Odessa, Oekraïne. Sinds 2002 woont hij in Nederland en op zijn zesde begon hij met vioollessen bij Alla Kim op de Academie Muzikaal Talent van harpiste Erika Waardenburg. Yuri heeft op de Kathedrale Koorschool Utrecht en op Utrechts Stedelijk Gymnasium gezeten en zal begin 2017 zijn studie voort gaan zetten aan het Conservatorium van Sint Petersburg bij de Russische violist Mikhail Gantwarg.

Peter Sluijs (1994) speelt piano sinds zijn dertiende. Zijn lessen begonnen in 2007 bij Midori Conneman van wie hij vier lang privé-les heeft gehad. In 2011 werd hij toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent (AMT) van harpiste Erika Waardenburg, waar hij twee jaar leerling van Henk Ekkel is geweest en ook solfège- en theorielessen heeft gevolgd. In 2013 werd hij tot het Utrechts Conservatorium toegelaten en sindsdien studeert hij bij Henry Kelder.