zondag 19 februari

Zondag 19 februari 2017

Lucas 8:4-15

M.m.v. Yuri Shundyak op viool en Peter Sluis op piano

Woorden zaaien
Op deze zondag horen we Jezus vertellen over de zaaier. Zoals de zaaier zijn zaad in het rond strooit, zo wordt het woord van God over de wereld uitgezaaid. Overal dwarrelt het neer. Op sommige plekken komt het tot bloei, op andere plekken komt er niet veel van terecht. Ds David gaat voor.

Aan deze dienst werken Peter Sluis op piano mee en Yuri Shundyak op viool. Zij hebben velen sprakeloos achtergelaten toe zij spelen tijdens het Allerzielenconcert in 2016. Yuri betrekt bijna naar St Petersburg, dus deze dienst is een voorlopig laatste unieke kans om van deze bijzondere jonge musici te genieten.

Yuri Shundyak ( 1998) is geboren in Odessa, Oekraïne. Sinds 2002 woont hij in Nederland en op zijn zesde begon hij met vioollessen bij Alla Kim op de Academie Muzikaal Talent van harpiste Erika Waardenburg. Yuri heeft op de Kathedrale Koorschool Utrecht en op Utrechts Stedelijk Gymnasium gezeten en zal begin 2017 zijn studie voort gaan zetten aan het Conservatorium van Sint Petersburg bij de Russische violist Mikhail Gantwarg.

Peter Sluijs (1994) speelt piano sinds zijn dertiende. Zijn lessen begonnen in 2007 bij Midori Conneman van wie hij vier lang privé-les heeft gehad. In 2011 werd hij toegelaten tot de Academie Muzikaal Talent (AMT) van harpiste Erika Waardenburg, waar hij twee jaar leerling van Henk Ekkel is geweest en ook solfège- en theorielessen heeft gevolgd. In 2013 werd hij tot het Utrechts Conservatorium toegelaten en sindsdien studeert hij bij Henry Kelder.