23 januari lezing Arjo Klamer

arjoMaandag 23 januari 2017 in De Ark te Reeuwijk 20:00 uur.

In de serie ZinSpelen-lezingen over de 10 geboden komt Professor Arjo Klamer, hoogleraar Economie van de Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit spreken over het 3e gebod: Gij zult de Naam van God niet ijdel gebruiken.

Want wat komt er van dat gebod vandaag nog terecht? Is het nog actueel? Prof. Klamer is verder actief in de Socialistische Partij als wethouder in Hilversum. Hij promoveerde in de Verenigde Staten en doceerde lange tijd aan verschillende universiteiten daar. Ook is hij voorzitter van de Vereniging Filosofie Oost-West die Oosterse filosofie wil overbrengen in een Westerse context. Vooral de niet-economische waarden bij de opbouw van de samenleving staan bij hem centraal.

Als econoom is hij sceptisch over de Europese Unie en over de Euro in het bijzonder. Hij ziet onze economie als dolgedraaid. In zijn boek ”In Hemelsnaam” verwijst hij naar wat hij noemt “de economie van Overvloed en Onbehagen”. De uitkomsten van de referenda bevestigen dat gevoel van onbehagen wel. Zijn recente boek heet: ”De Euro valt! En wat dan?” Dan krijgen wij juist de kans om iets beters op te zetten, aldus professor Klamer.

En juist hem willen we graag horen over het derde gebod! Vanuit het derde gebod kan namelijk een verband gelegd worden naar de bankiers-eed. Deze eed geldt sinds april 2015 en laat alle bankmedewerkers zweren dat de klant centraal staat en niet de bank! Werkt dat ? Ons lijkt het een farce. Professor Arjo Klamer wijst een positieve uitweg!

We beginnen om 20.00 u. Toegang € 5.
Commissie: “ZinSpelen – Lezingen in de Ark”.
Anne van Urk, Albert-Jan Wagensveld en Ton Schreuders,
www.pgdeark.nl