Stille Week: 21 – 27 maart

begin 2Stille Week

De stille week is een mooie gelegenheid om heel bewust iedere dag even stil te houden. In de Ark is er daarvoor iedere dag een (korte) dienst te volgen. Ook is het mogelijk om hieraan voorafgaand een eenvoudige maaltijd te gebruiken in kloosterstijl. Elders in deze Arkade vindt u daarover meer informatie.

Maandag 21 maart
19.30 vesper

Dinsdag 22 maart
19.30 vesper

Woensdag 23 maart
19.30 vesper

 

Donderdag 24 maart om 19.30 uur
Witte Donderdag

Viering van het heilig avondmaal
In deze intieme viering verzamelen we ons rondom de tafel en gedenken wij zo in woord en sacrament het laatste avondmaal dat Jezus vierde. We staan tevens stil bij de Joodse achtergrond van dit avondmaal, de zogenaamde Sedermaaltijd. Ds David gaat hier in voor.

Vrijdag 25 maart om 19.30 uur
Goede Vrijdag

Oecumenische viering
Ook dit jaar zullen we weer in een bijzondere oecumenische viering stil staan bij het kruis van Golgotha. Ook dit jaar loopt de weg daar naar toe langs een aantal bijzondere kruiswegstaties gemaakt door een kunstenaar. Zo hopen we in woord en beeld stil te staan bij deze laatste weg die Jezus is gegaan. Tijdens de dienst is er gelegenheid om bloemen neer te leggen bij het kruis. In deze viering gaan pastor Ella Feijen voor en ds David van Veen.

Zaterdag 26 maart om 21.00 uur
Paaswake

Muzikale medewerking van het koor Passie
Al een aantal jaren vieren wij weer de paaswake waarin het nieuwe licht de kerk wordt binnengedragen. Een dienst vol symboliek waarin we ook stil staan bij onze eigen weg in het voetspoor van Jezus. In deze dienst gaan we letterlijk van het donker naar het licht en komen we uit het bij grote verhaal en feest van de Opstanding zelf. Dit jaar is het een viering met schilderijen van Ton Schulten ‘ die schildert met licht’. De schilderijen gaan gepaard met korte meditaties van de benedictijner monnik Anselm Grün. Verder zal het een dienst zijn vol muziek, zang, symboliek en is er veel te zien. Ds David van Veen gaat in de viering voor.

Zondag 27 maart
Pasenmorgen

m.m.v. life line gospel koor o.l.v. Edith Casteleyn
Deze zondag hebben een echt gospelkoor te gast. Misschien kent u het koor nog van een optreden waar ook veel gemeenteleden aan meededen tijdens de Reeuwijkse Cultuurweken. Deze opwekkende muziek past natuurlijk heel mooi en feestelijk bij de paasmorgen. We gaan samen op zoek naar de paasboodschap in deze negro-spirituals en in de bijbelse verhalen. Ds David gaat voor.