11 november: St Maartenviering

dscn1223
Heb je ook al zo’n zin in St Maarten?
Neem dan je eigen lampion mee en kom op woensdag 11 november naar de Ark.

 

 

18.00 uur    binnenlopen
18.15 uur     aftrap
18.45 uur     de kinderen gaan in optocht naar de Moerweide
19.00 tot 20.00 uur aanbellen, liedje zingen en snoepjes ophalen.

Let op: iedere ouder/verzorger is verantwoordelijk voor zijn eigen kind(eren).

11 november is de dag…. Zo begint het bekendste liedje van het feest van St Maarten en wordt op veel plaatsen in Nederland aan de deuren van de huizen gezongen. Na het zingen van zo’n liedje van St Maarten, krijgen de kinderen in ruil wat snoepgoed. Een traditie die in Reeuwijk ook is aangeslagen en weer op 11 november gevierd zal worden.

Na het succes van vorig jaar is de start ook dit jaar weer in de Ark, het kerkgebouw naast de Mierenakker. De kinderen krijgen daar wat versnaperingen en vervolgens vertelt David van Veen het verhaal van Sint Maarten en zingen de kinderen wat liedjes.

David van Veen: “ Het is leuk om wat te vertellen over Sint Maarten aangezien een hoop ouders en kinderen niet precies weten wie Sint Maarten was en waarom we het vieren. En nu ga je langs de deur als kind en heb je ook nog een goed verhaal!’’

Na de kerk gaan de kinderen met elkaar langs de Jumbo om een traktatie op te halen.

Marjan van Galen:” de Jumbo sponsort al een paar jaar het Sint Maarten en daar zijn we erg blij mee. Het is leuk om er echt een feestje van te maken!”

Vervolgens gaan de kinderen in een optocht naar de Moerweide en mag iedereen zijn snoepjes gaan ophalen.lampionnen

Lastig is dat nog niet iedereen de traditie kent van Sint Maarten. De organisatie vraagt daarom de mensen die een flyer in de bus krijgen deze op 11 november vanaf 18.00 uur in hun raam op te hangen zodat de kinderen duidelijk zien waar ze mogen aanbellen. U kunt natuurlijk ook zelf een A4-tje maken.

Sint Maarten is natuurlijk niet leuk als je geen snoepjes mag ophalen. Daarom vragen wij u massaal de flyer of eigen gemaakt A4tje voor het raam te hangen zodat de kinderen weten waar ze aan kunnen bellen.