lezing Vitaal verouderen 4 juni

SONY DSCVitaal verouderen

  • Over onze mogelijkheden om lichaam en geest in goede conditie te houden. –

Ark van Reeuwijk, donderdag 4 juni om 20.00 uur

Lezing door Ferdinand Krotwaar, gezondheidspsycholoog, dorpsgenoot en “ervaringsdeskundige”.

Soms klinkt in de media een ondertoon waarin het verouderen als negatief wordt beschreven. Dus willen we jong blijven. In mijn studententijd kwam ik in een Angelsaksisch studieboek over dit onderwerp de uitdrukking tegen “Young is beautiful and old is ugly”. Geen wonder dat plastisch chirurgen zoveel verzoeken krijgen voor het verwijderen van sporen van verouderen, al dan niet met behulp van botox.

We hebben echter mogelijkheden om ons lichaam en onze geest in de ouderdom maximaal in goede conditie te houden. We beschikken over dit onderwerp wetenschappelijk onderzoek uit o.a de geneeskunde en de psychologie. Graag wil ik u deelgenoot maken van onderzoeksresultaten en van de praktische toepassingsmogelijkheden. Samengevat: Wij kunnen onszelf aansturen ( “managen”) tot een positieve levensstijl die leidt tot levensvreugde, dankbaarheid en levenswijsheid.

Iedereen is van harte welkom in de Ark van Reeuwijk, ’t Kerkestuk 1, donderdag 4 juni om 20.00 uur