Stille Week: 30 maart – 5 april

pasen kleinBezinning in de Ark van Reeuwijk
30 maart – 5 april

De stille week is een mooie gelegenheid om heel bewust iedere dag even stil te houden. In de Ark is er daarvoor iedere dag een (korte) dienst te volgen. Zo gaan we op weg naar Pasen.

Maandag tot en met woensdag
een vesper is om 19.30 uur.

Witte Donderdag
om 19.30 uur een viering waarin we stil staan bij het Laatste Avondmaal. Er wordt verteld over de Sedermaaltijd. Dat is maaltijd waarmee Joden de Uittocht uit Egypte herdenken. Ds David gaat voor en het Klezmertrio speelt.

Goede Vrijdag
om 19.30 uur een oecumenische viering. Een sobere dienst waarbij we stil staan bij dat kruis door middel van teksten en beelden uit de kunst. Aan het einde is iedereen genodigd een bloem bij het kruis te leggen. Ds David van Veen en pastor Ella Feijen gaan voor.

Stille Zaterdag
om 21.00 uur. In deze viering gaan we letterlijk van het donker naar het licht, een dienst vol muziek, verhalen en verstilling. Ook heeft ds David dit jaar 7 meditatieve filmpjes gemaakt rond de 7 Ik-ben woorden van Jezus. Met medewerking van het het koor Passie en ds David gaat voor.

Paasmorgen
om 09.30 uur. Een feestelijke dienst waarin er veel paasliederen gezongen worden. Een prachtige afsluiting van een hele week van bezinning.

Iedereen is bij alle vieringen van de Ark van harte uitgenodigd.