30 november: ochtend en avond 1e Advent

30 november
1e Advent

Marcus 13: 24 – 37

De deurwachter
Marcus vertelt over verwachting. Het lijkt op een man die op reis ging en zijn bedienden vroeg om op het huis te passen. Een deurwachter stond dag en nacht op de uitkijk tot hij thuis zou komen. Wie ‘ vol verwachting’ leeft, lijkt op die deurwachter. Ds David gaat voor.

Taizeviering om 20.00 uur
Dienst waarin stilte, liederen van Taizé en bezinning centraal staan. We beleven de dienst in het halfduister op de grond van de kerk, maar natuurlijk zijn er ook gewoon stoelen beschikbaar. Op deze zondag van 1e Advent kijken wij uit naar het kind van de kribbe en laten wij ons inspireren door de woorden van psalm 130:

Ik zie uit naar de HEER,
mijn ziel ziet uit naar hem
en verlangt naar zijn woord,
mijn ziel verlangt naar de Heer,
meer dan wachters naar de morgen,
meer dan wachters uitzien naar de morgen.

Kortom: een bijzondere en intense dienst. Ook als u het nog nooit heeft meegemaakt: kom rustig eens kijken. In deze viering zal ds David voorgaan.