Provider: toekomst & de bijbel

futureOp 19-10 in de herfstvakantie zijn we weer gestart met Provider met een klein groepje jongeren tussen de 12 en 16 jaar. ‘ Voorspelt de Bijbel de toekomst’ was ons thema. We hebben gelezen uit Lucas 21 en Openbaring 21. In het licht van deze lezingen hebben we gesproken over mensen die zeggen dat ze vanuit Jezus naam spreken. Gaan je die dan volgen, wat is het verschil met kerk-zijn / christen zijn. Ook over tragedies van onze tijd en uit het verleden, maar ook het goede nieuws. Mogelijk voor iedereen geen armoede en ziekte meer?

We hebben gecollecteerd voor Back naar school, om Syrische gevluchte kinderen in Turkije een kans op onderwijs te geven.
Daarna hebben de tieners hun geboortejaar op internet opgezocht om na te gaan welke belangrijke gebeurtenissen er toen plaatsvonden. Leuk om zelf te
bekijken op ‘aandachtvoorgeschiedenis.nl‘. Als afsluiting luisterden we naar Newsboys: we believe.

Erwin Grifioen en Caroline Bos.