Stille Week 14 april – 20 april

sunrise_on_beach_hd_widescreen_wallpapers_1920x1200

Bezinning in plaats van haast
We gaan naar Pasen toe en dat betekent veel diensten in de Ark van Reeuwijk.

Ds David: “ Ja, het is echt het kerkelijke hoogseizoen nu. We noemen dat de Stille Week. Een week van persoonlijke bezinning en het beleven van de laatste dagen van Jezus Messias. Er is zoveel haast en hectiek in ons leven; het is gewoon heilzaam om één week per jaar de accenten anders te leggen en ruimte te maken. “

Maandag t/m woensdag vespers om 19.30 uur

Witte Donderdag om 19.30 uur

Goede vrijdag om 19.30 uur

Paaswake om 21.00 uur

Vespers en witte donderdag
Dit alles gebeurt doordat er van maandag tot en met woensdag een vesper is om 19.30 uur. Donderdag is er om 19.30 uur een viering waarin we stil staan bij het Laatste Avondmaal.

Ds David: “ Dit jaar vertel ik over de zogenaamde Sedermaaltijd. Dat is maaltijd waarmee Joden de Uittocht uit Egypte herdenken. Feitelijk vierde Jezus die Sedermaaltijd maar Jezus gaf er zelf een extra betekenis aan. Joodse zang en elementen uit die Sedermaaltijd zullen ook in de viering zelf een plaats krijgen. “

Goede vrijdag en stille zaterdag
Vrijdag is er een oecumenische viering om 19.30 uur.

Ds David: “ In deze viering komen de pastor en ik met het kruis binnen. Het is een sobere dienst waarbij we stil staan bij dat kruis door middel van teksten en beelden uit de kunst. Aan het einde is iedereen genodigd een bloem bij het kruis te leggen. Zo sta je stil bij het kruis, maar kun je ook stil staan bij alles wat je zelf verloren bent aan het leven.”

Zaterdag is er de viering van de Paasnacht en die viering begint om 21.00 uur.

Ds David: “ Kerst is mooi en natuurlijk een belangrijkere feestdag, maar voor de vroege kerk, en ook voor mij persoonlijk, is deze viering echt de kern. We gaan dan letterlijk van het donker naar het licht, een meditatieve dienst vol muziek, verhalen en film. Zo’n dienst doet echt ook iets met jezelf. Erg bijzonder! Dirk-Jan Warnaar uit Bodegraven zal de dienst begeleiden en ook het koor Passie werkt mee.”

Zondag en maaltijden
Op zondagmorgen is er een gezinsviering om 09.30 uur. In deze viering vieren we volop Pasen.

Ds David: “ Een blije feestelijke dienst waarin er veel gezongen wordt. Een prachtige afsluiting van een hele week van bezinning. Iedereen is bij al onze vieringen van harte uitgenodigd. “

Ook is het mogelijk de hele week voor de vieringen in stilte met ons een eenvoudige maaltijd te gebruiken in kloosterstijl. U kunt zich daarvoor opgegeven bij Marc Hop tot zondag 13 april ( dehopjes@freeler.nl) De maaltijden beginnen om 18.30 uur ( zaterdag om 19.30 uur). Wel is het dan wenselijk dat u zoveel mogelijk maaltijden mee-eet zodat we dat die week ook echt met elkaar beleven.