Liedavond op 6 april: lekker zingen

willem-blonkWe raken al een beetje thuis in het nieuwe liedboek. Sinds januari gebruiken we het nieuwe liedboek in de dienst. Daarnaast hebben we drie kennismakingsavonden gehouden. Erick Versloot, Jeannette van Galen, Willem Blonk en Dirk-Jan Warnaar waren op die avonden onze gids. In deze avonden hebben we iets gezien van de grote rijkdom van dit liedboek, met bekende en onbekende liederen, met liederen uit verschillende geloofstradities en uit verschillende culturen. Het liedboek nummert tot lied 1016, maar omdat er ook veel liederen in verschillende variaties zijn opgenomen, komen we in totaal wel tot 1400 liederen. Daar kunnen we de komende jaren goed mee vooruit.

Op zondagavond 6 april besluiten we deze serie kennismakingsavonden, opnieuw met Willem Blonk. Dit keer geen echt thema. We zitten nu in de veertigdagentijd, de aanloop naar Pasen, en hebben daarmee ook met dat gedeelte van het nieuwe liedboek al kennis gemaakt. We hebben Willem daarom gezegd dat we vooral “lekker zingen” willen. De nadruk in de liederenkeuze zal daarmee liggen op liederen die zich goed lenen voor de gemeentezang: goed in het oor liggende liederen, die gemakkelijk op te pakken zijn. En natuurlijk zal Willem hier en daar wat achtergrondinformatie geven, bijvoorbeeld over de herkomst van liederen, over plaats van een lied in de liturgie of bijzonderheden over de dichter of de componist.

Ook deze avond is iedereen welkom: we beginnen om 20.00 uur, maar vanaf 19.30 uur kunt u al terecht voor koffie of thee en we besluiten de avond met een drankje aan de bar.