22 maart Stadswandeling

2921755254Op zoek naar de 7 werken van barmhartigheid in Gouda  – stadswandeling, zaterdag 22 maart 10.00 – 12.00,

De meester van Alkmaar heeft zijn zeven werken van barmhartigheid afgebeeld in de alledaagse omgeving van de middeleeuwse stad. Dat was voor hem Alkmaar, maar wij kunnen met die ogen ook de binnenstad van Gouda verkennen.

Dat gaan we doen met een ons welbekende en ervaren gids: Pita Dekker. Zij is in Gouda inmiddels een zeer ervaren gids, die tijdens haar wandelingen heel wat te vertellen en te tonen heeft. We hebben eerder met een groep gemeenteleden onder haar leiding de stad bekeken. Dat gaat nu weer gebeuren, namelijk op zaterdag 22 maart, van 10.00 tot 12.00 uur, met het bovengenoemde thema.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 9.30 uur: verzamelen bij Van de Berg in de Lange Groenendaal en genieten van koffie en stroopwafel;
  • 10.00 uur: begin van de wandeling;
  • 12.00 uur: voor wie wil op eigen kosten lunchen bij restaurant Juuls, op Markt 10. Hier bedienen jongeren met een beperking.

Dit is in meer dan één opzicht een “diaconale wandeling”. De deelnemersbijdrage is € 10. Het bedrag dat na aftrek van kosten (koffie en stroopwafels) resteert, gaat naar de Hand in Hand Community in Ghana: het kindertehuis waar Ab en Jeannette en hun team werken van barmhartigheid verrichten.

Aan deze wandeling kunnen twintig mensen meedoen. Geef u op per mail op het volgende adres: b.kwast@planet.nl en dan registreren we de deelnemers in volgorde van binnenkomst.