9 februari 20.00 uur: Kennismaken met het nieuwe liedboek 3

1924128992Avond zingen uit het nieuwe liedboek met Dirk-Jan Warnaar
Op zondagavond 9 februari is de 3e kennismakingsavond met het nieuwe liedboek, waaruit in dit nieuwe jaar elke zondag uit zingen. Onder leiding van Dirk-Jan Warnaar zingen we een aantal liederen, sommige bekend, andere nieuw. Over een aantal weken begint de 40dagentij. We hebben daarom aan Dirk-Jan Warnaar gevraagd vooral een aantal liederen voor de 40dagentijd en Pasen met ons door te nemen.

Iedereen is welkom. We beginnen om 20.00 uur, maar vanaf 19.30 uur kunt u al terecht voor een kopje koffie of thee. En na afloop kunnen we aan de bar met een drankje nog even napraten.

Dirk-Jan Warnaar
Dirk Jan Warnaar (1955) groeide op in een gezin waarin kerk en muziek centraal stonden. Met de wieg naast het harmonium kon het niet uitblijven: het orgel werd zijn favoriete instrument. Zijn aangeboren muzikaliteit, gevormd door het volgen van piano- en orgellessen, maakte van hem een veelzijdig musicus. Reeds op 15-jarige leeftijd leidde hij zijn eerste koor, waarvoor hij ook zijn eerste werken schreef, waaronder enkele muzikale vertellingen.

Dirk Jan Warnaar

Naast werken voor jongerenkoor schreef hij werken van andere aard, zoals het oratorium “Margaret” voor koren, solist, orgel en orkest, en het aangrijpende werk “Mizmor Ledavied” op teksten uit Psalm 22 naar aanleiding van een bezoek aan het voormalig concentratie-kamp Dachau. Op teksten van de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) schreef hij de compositie “Von Guten Mächten”, voor strijkkwartet, bariton en kleinkoor. Met deze werken oogstte hij alom waardering.

Dirk Jan Warnaar is als dirigent verbonden aan enkele koren en verleent als organist en pianist regelmatig medewerking aan concerten en uitvoeringen. Ook in onze Ark. Tevens is hij organist van de Gereformeerde Kerk te Bodegraven. Zijn enthousiaste manier van musiceren is heel inspirerend en spreekt tot het hart van menig muziekliefhebber.