2 februari Taizeviering om 19.30 uur

taizekerk

Taizeviering in de Ark van Reeuwijk
Een kerkdienst heeft iedereen wel eens meegemaakt, maar een viering in de traditie van Taizé is echt iets heel anders. Het is een spirituele viering die vooral heel sfeervol is. De liederen van Taizé zijn eenvoudig, meditatief en meerstemming. Naast stoelen kun je de dienst ook zittend op de grond beleven zoals in Taize het gebruik is. Een viering die speelt met donker en licht en sfeervol verlicht is met grote verlichte doeken en kaarsjes. Ruimte, stilte, meditatief, tot jezelf komen zijn woorden die het omschrijven. En dat alles dus in de traditie van Taizé, een klooster in Frankrijk dat tienduizenden jongeren per jaar trekt van over heel de wereld.

goeieThema: Vreemdelingen herbergen
Het jaarthema van de Ark is ‘ De Zeven werken van Barmhartigheid’ ( klik hier voor meer info). Het werk ‘ de vreemdelingen herbergen’ is de komende weken aan de beurt en in deze Taizeviering zal dit werk worden geïntroduceerd. Gastvrijheid is één van de belangrijkste thema’s in de kloostertraditie, ook bij de Benedictijnen waar ds David van Veen als oblaat aan is verbonden. Hij zal dit werk tijdens de Taizeviering dan ook vanuit de kloosterspiritualiteit benaderen.

Ds David van Veen is voorganger en de viering begint op zondag 2 februari om 19.30 uur. Iedereen is welkom. Ark van Reeuwijk ( ’t Kerkestuk 1).