19 november lezing

con16Lezing Ineke Vonk
Barmhartigheid  — zeven keer doen – onze doden begraven
– over rouwverwerking- 

 Dinsdag 19 november om 20.00 uur in de Ark van Reeuwijk

 Dinsdag 19 november organiseert “Ark van Reeuwijk” in het kader van de 7 werken van de Barmhartigheid een avond over het afscheid nemen van onze doden.

Eigenlijk stond er: de doden begraven. In de Middeleeuwen toen dit werk werd toegevoegd aan de andere zes heerste er nogal eens een ernstige epidemie, w.o. de pest. Het doden begraven kreeg een accent van barmhartigheid. Wij willen echter het accent meer op afscheid nemen leggen. Mensen die een dode betreuren zijn ook heel erg kwetsbaar en hebben steun nodig. Maar ook vinden we het niet altijd gemakkelijk om iemand in rouw te benaderen. Hoe kun je dat toch doen? Hoe kan je het beste een rouwende ondersteunen als naaste?  Hoe iemand te helpen om weer het leven op te pakken? Helpt een visie op leven na de dood?

Ds. Ineke Vonk wil die avond hier veel over vertellen. Ze heeft als pastor met een speciale opdracht heel veel aandacht gegeven aan rouw. En we zijn dan ook heel benieuwd naar haar ervaringen en de lessen die we daaruit kunnen trekken.