De Ark op Landelijke conferentie

Op 1 oktober vind de Najaarsconferentie plaats van de Bond van Nederlandse predikanten waar ds David van Veen in het conferentiebestuur zit en tevens dagvoorzitter zal zijn.

P&S MAARTHet thema van de dag is: Vrienden met de Mammon – over zingeving in tijden van crisis-. De economische crisis duurt voort en vraagt om een grondige bezinning. Is economie waardenvrij of een veld waar men voortdurend ethische keuzes maakt?

De Tsjechische filosoof Sedlacek schreef het boek: ‘Economie van goed en kwaad’ waarin hij aantoont dat sinds mensenheugenis economie een zaak is van goed en kwaad, een besef dat tot onze schade verloren is geraakt. Bevinden we ons op een keerpunt, een kanteling naar een ander denken over economie, naar een economie die niet los te maken is van ecologie en ethiek? Of om met prof Jan Rotmans te spreken: “ We leven niet in een tijdperk van veranderingen, maar in een verandering van tijdperken.”

Hoofdsprekers die dag zijn Arjo Klamer , econoom en hoogleraar aan de Erasmus universiteit, en Herman Noordegraaf , hoogleraar diaconale vakken aan de PTHU.

Arjo Klamer staat bekend als een spraakmakende,  kritische econoom, en bepleit sinds jaren een ethische benadering van economische vragen.

Herman Noordegraaf  geeft in het ochtendprogramma  een economische visie vanuit Bijbelse achtergronden  en kerkelijk spreken. Wat hadden en hebben christelijke denkers en kerkelijke organen te zeggen over de economische vraagstukken van onze tijd? Synodevoorzitter, Karin van den Broeke, zal de dag besluiten.

In het middagprogramma zijn er een aantal presentaties en is ook de Ark van Reeuwijk goed vertegenwoordigd. Zo zullen Jan Boonstra en Dick van Elk een presentatie geven over duurzaamheid & de Windvogel en geeft Jan Bouwens namens Stichting Puree een presentatie over hun schuldmaatjesproject.