1 oktober: Zoek en naar bezieling

Zoeken naar bezieling – Klaas van der Kamp en Ineke Koning-Polet over geloven in de toekomst

Zoeken naar bezieling:  heel veel mensen zijn er mee bezig, zelfs bedrijven besteden er aandacht aan. Het lijkt een maatschappelijke trend. Wat betekent dit voor gelovigen en niet-gelovigen? Wat kunnen de kerken ermee? Op dinsdag 1 oktober 2013 zullen Klaas van der Kamp en Ineke Koning-Polet hierover  spreken op uitnodiging van de Goudse Raad van Kerken. De afgelopen jaren organiseerde de Raad van Kerken al verschillende drukbezochte avonden over het onderwerp Geloven in de toekomst, o.a. met James Kennedy en Désanne van Brederode. Ook deze avond zal ongetwijfeld weer veel mensen stof tot nadenken, gesprek en actie geven. Na de lezingen is er ruimte voor discussie en aan het eind van de avond kunt u nog even napraten met een drankje.

Klaas van der Kamp is secretaris van de Raad van Kerken Nederland en werkt als uitgever bij uitgeverij Jongbloed. Hij is vanuit zijn positie in staat een beeld te geven van Nederlandse en wereldwijde trends op het gebied van kerk en geloof, contacten van kerken met andere religies en de maatschappelijke rol van kerken en gelovigen. Hij zal een aantal duidelijke trends belichten.

Ineke Koning-Polet is theologe en andragologe, en welbekend in Gouda als freelance-voorganger in verschillende Goudse protestantse kerken. Zij zal vanuit een Goudse invalshoek ingaan op de vraag wat het zoeken naar bezieling aan kansen en uitdagingen biedt.

Met de combinatie van de Nederlandse en wereldwijde blik van Klaas van der Kamp en de Goudse insteek van Ineke Polet worden bezoekers van deze avond op een boeiende manier geprikkeld om zelf hun mening te vormen over zoeken naar bezieling en geloven in de toekomst .

De avond is van 20.00 uur tot 22.00 uur, inloop en koffie vanaf 19.30 uur. Plaats: Ontmoetingskerk (voorheen Vredeskerk), Dunantsingel 314, 2806 JK Gouda. De toegang is gratis.

Raad van Kerken Gouda e.o., Werkgroep Geloven in de toekomst

Actuele informatie op www.rvkgouda.nl