Zangavond Liedboek succes

1924128992Zondagavond 15 september werd in de Ark van Reeuwijk voor het eerst uit het nieuwe Liedboek gezongen.

Onder de enthousiaste leiding en begeleiding van Jeannette van Galen en ds Erick Versloot uit Waarder werd er zo’n anderhalf uur gezongen. Met ruim 70 mensen was de opkomst verheugend. Duidelijk werd deze avond dat er de liederen uit de breedte van de kerk komen en dat gaat tot de wereldkerk toe. Liederen die hun basis hebben in Amerika, Afrika of elders ter wereld hebben hun plek gekregen in het nieuwe liedboek. Ruim 1000 liederen zijn er te vinden. Soms was dat best even wennen, ook omdat sommige liederen een andere melodie hebben gekregen, maar we zongen ook van prachtige nieuw gevonden parels. Naast nieuwe liederen zijn er natuurlijk nog steeds ook veel liederen uit het liedboek 1973 te vinden. En dat de tijd niet stil staat, bleek wel, toen ds Erick Versloot een lied liet zingen dat al weer ná dit nieuwe liedboek is geschreven. Het was een mooie, warme avond en als mensen samen zingen is het eigenlijk altijd een feest.

Deze avond was een eerste van vier avonden waarop wij liederen uit het nieuwe liedboek zullen verkennen. De tweede avond is op 17 november en dan zal Willem Blonk onze gast zijn. Deze avond bevelen we vast van harte bij u aan.