Archief

ANBI

Door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling Klik voor meer info.

Kloosterreis

895002_377969975652653_717712376_o

Ieder jaar organiseert ds David van Veen een kloosterreis. Met een groep bezoeken we dan een weekend lang een klooster in Nederland of België.

Tijdens zo’n bezoek volgen we het ritme van het klooster door naar zogenaamde getijden mee te bidden en maak je kennis met de rust en de stilte. Vaak is er in zo’n weekend een rondleiding door het klooster en een gesprek met een monnik. De omgeving van een klooster nodigt uit tot bezinning, meditatie en vaak mooie wandelingen. Daarnaast is er ’s avonds volop ruimte voor gesprek en een goed glas wijn.

De Benedictijnse spiritualiteit is voor mij een leidraad en ik ben als oblaat verbonden aan de St Willibrordsabdij te Doetinchem. Regelmatig verblijf ik in de abdij en neem ook ieder jaar een groep mee om van het kloosterleven te proeven. Die verstilling heb ik nodig, maar tegelijkertijd ben ik een echte Bourgondiër die voluit van het leven geniet. In die zin vind ik het altijd mooi dat Jezus’ eerste wonder het veranderen van water in wijn was… Ds David

Onderstaand vind je het volgende kloosterweekend.

Kloosterweekend 2014: St Willibrordsabdij

In het weekend van vrijdag 27 tot en met zondag 29 juni bezoeken we het klooster waaraan ds David van Veen als oblaat is verbonden. We bekijken het klooster, genieten de regelmaat en de stilte en omdat het klooster in het bos ligt, kun je er ook heerlijk wandelen. We gaan in gesprek met een monnik en verdiepen ons in de Benedictijnse spiritualiteit. Juist dit klooster heeft al tientallen jaren een uitwisseling met het Zenboeddhisme. Dat is terug te zien op de zolder van het Stiltecentrum waar een heuse Zentuin ligt. Misschien volgen we daar zelfs een korte meditatie…. Meer informatie over het klooster….

Kortom: heb je interesse in dit bezoek meld je dan aan bij ds David van Veen (Email: predikant@pgdeark.nl)  en let wel: het aantal plaatsen is beperkt.
Enige tijd van te voren krijg je dan meer informatie en een uitnodiging voor een voorbereidingsavond.